Tips!

Klik hier om direct online alle kinderwagens te vergelijken!

Bij aanschaf van een complete kinderwagen krijg je een gratis autostoeltje!

Bij de aanschaf van een kinderwagen wil je natuurlijk aan zoveel mogelijk dingen denken. Om het gemakkelijker te maken, hebben we een lijst met tips gemaakt waar je rekening mee kunt houden als je kinderwagens gaat beoordelen. Je zou aan de volgende dingen kunnen letten om een goede keus te kunnen maken.

Welk model?

Het model van de kinderwagen zal aan al je eisen moeten voldoen. Je kunt een wandelwagen of een buggy uitkiezen die voor een bepaalde leeftijd heel praktisch kan zijn. Als de kinderwagen langer gebruikt moet worden, ook bij het ouder worden van je kind, kun je misschien het beste denken aan een combiwagen. Die hebben meerdere mogelijkheden voor gebruik: reiswieg, wandelwagen en buggy. Bij het verwachten van een tweeling is natuurlijk een tandemwagen ideaal. Hierbij zouden de kinderen achter elkaar of naast elkaar kunnen zitten. Ook bij meerdere kinderen van verschillende leeftijden zou een tandemwagen een oplossing kunnen zijn.

Gemak en comfort

Het comfort van de kinderwagen is belangrijk voor het kind, maar ook voor diegene die duwt. Schokkende bewegingen zijn bijvoorbeeld goed te voorkomen door te letten op de vering en banden. Luchtbanden zijn dan een goede oplossing. De kinderwagen is dan ook soepeler en gemakkelijker vooruit te bewegen. Daarnaast is van belang dat de kinderwagen niet te zwaar is en goed wendbaar is. Let hierbij op de zwenkwielen waardoor de kinderwagen goed te draaien is. Wat ook overwogen kan worden is het aantal wielen. Kinderwagens met vier wielen zijn stabieler en met drie wielen is de kinderwagen meer wendbaar.

Gewicht van de kinderwagen

Als de kinderwagen bijvoorbeeld in de auto vaak meegenomen zal worden, zal toch wel met het gewicht van de kinderwagen rekening gehouden moeten worden. Het inklappen van de kinderwagen en in de auto leggen zal bij minder gewicht eenvoudiger en sneller gaan.

Inklappen en opvouwen

Het inklapbaar zijn van de kinderwagen spreekt voor zich.  Als je hier niet op let kan de kinderwagen toch onverwacht veel ruimte in beslag gaan nemen als je de kinderwagen in huis opbergt of in de auto wilt plaatsen. De meeste kinderwagens zullen gewoon inklapbaar zijn en hiervoor geldt dat het beste even geoefend kan worden met het inklappen.

Wat kan de kinderwagen dragen?

Het draaggewicht van de kinderwagen is iets om rekening mee te houden. Elk model heeft weer een eigen draaggewicht. Houdt hierbij naast het gewicht van je kind ook rekening met boodschappen die je op de kinderwagen kunt vervoeren.

kinderwagens, kinderwagen kopen