Het verschil tussen een kinderwagen en een buggy

Klik hier om direct online alle kinderwagens te vergelijken!

Bij aanschaf van een complete kinderwagen krijg je een gratis autostoeltje!

Veel kinderwagens zijn tegenwoordig eenvoudig om te zetten naar een wandelwagen, waarbij het kindje rechtop zit. De buggy kan hierdoor overbodig lijken. Toch heeft de buggy een aantal voordelen ten opzichte van een kinderwagen, waardoor de aanschaf van een buggy wel degelijk de moeite waard kan zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van een buggy is het gewicht en het formaat. Een buggy is over het algemeen een stuk lichter en compacter dan een kinderwagen. Hierdoor is hij gemakkelijker op te bergen en mee te nemen. Een buggy kan bijvoorbeeld vaak worden meegenomen op de fiets, waar een kinderwagen daar te groot en zwaar voor is. De buggy is ook vaak gemakkelijker in en uit elkaar te klappen.

Door het kleinere formaat en het lichte gewicht is een buggy ideaal bij het winkelen. De buggy is eenvoudiger door smalle ruimten of drukke gebieden te manoeuvreren.

Een ander groot voordeel van een buggy is de prijs. Door de eenvoudigere uitvoering van de buggy is deze goedkoper dan een kinderwagen.

Veel kinderwagens daarentegen bieden meer comfort voor zowel het kindje als voor de ouder. Zo duwt de kinderwagen veel gemakkelijker dan de meeste buggy’s, rolt hij beter over onregelmatige oppervlakken, en geeft de rug van het kindje vaak betere steun. Doordat er meer ruimte is in een kinderwagen, zit het kindje ruimer en comfortabeler dan in een buggy.

De meeste buggy’s zijn pas geschikt wanneer het kindje zelfstandig rechtop kan zitten. Dit terwijl een kinderwagen met reiswieg vanaf de geboorte gebruikt kan worden.

Veel ouders maken niet de keuze tussen een kinderwagen en een buggy , maar nemen allebei omdat ze beide in verschillende situaties erg handig kunnen zijn. Omdat er goedkope buggy’s te koop zijn hoeven de financiën geen obstakel te zijn. Wel is het zo dat er weer verschillende soorten buggy’s zijn. Duurdere versies hebben vaak als voordeel dat ze meer luxe bieden en er beter uitzien. Dat laatste is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Een erg populaire buggy met een modern uiterlijk is de Quinny Zapp.

Terug naar kinderwagens

Comments are closed.